KOSMETIIKKA – IHANAN PINNALLISTA

Mitä kosmetiikka on?

Kosmetiikka määritelmä pitää sisällään tuoksut (parfyymit), meikit, hiustenhoitotuotteet, ihonhoitotuotteet (myös aurinkosuojat) ja valmisteet joilla ylläpidetään henkilökohtaista hygienaa (esimerkiksi deodorantit ja hammastahnat).

Kosmetiikka tuotteet on tarkoitettu ainoastaan ulkoiseen käyttöön, poikkeuksena hampaiden ja suuontelon limakalvot. Kosmetiikan avulla voidaan puhdistaa, poistaa hajuja ja pitää kehon ulkoisia osia hyvässä kunnossa ja suojata niitä. Sen avulla voidaan myös muuttaa tuoksua ja ulkonäköä.

Kosmetiikalla ei ole lääkkeellisiä vaikutuksia eikä sillä voida parantaa sairauksia. Kannattaa myös muistaa, että ihmisen luonnollista ikääntymistä ja sen tuomia vaikutuksia ei voida pysäyttää. Kosmetiikan avulla voimme kuitenkin tilapäisesti häivyttää ikääntymisen merkkejä esimerkiksi meikkien avulla.

Millaista elämä olisi ilman hammastahnoja, deodorantteja, meikkejä, ihon ja hiusten puhdistukseen käytettäviä tuotteita? Pinnallista ehkä, mutta elämä ja arki ilman näitä tuotteita olisi aika kamalaa, eikö?

Nautitaan hyvillä mielin kosmetiikan tuomasta puhtaudesta, tuoksuista ja ennen kaikkea värikkyydestä. Kosmetiikka on positiivinen asia ja osa jokaisen ihmisen elämää.

Hiuskosmetiikalla väriä elämään ja helpotusta hiusten muotoiluun!

Kosmetiikka on iso osa hiusalaa ja ilman sitä olisi palveluvalikoima kovin suppea. Hiuskosmetiikkaa ovat myös kaikki hiusalan ammattiaineet esimerkiksi hiusvärit ja permanenttiaineet. On tärkeää, että näitä aineita käytetään vastuullisesti ja turvallisesti, käyttöohjeita noudattaen. 

Hiustenhoitoon käytettävät tuotteet puhdistavat hiuspohjan, eli päänahan ja hiukset. Ne myös kosteuttavat ja helpottavat hiusten selvittämistä pesun jälkeen. Muotoilutuotteet puolestaan helpottavat hiusten muotoilua ja niiden avulla saadaan pidempikestoisia, runsaampia ja kiiltävämpiä kampauksia. 

Ammattilaisen, eli kampaajan valitsemana oikeanlaiset hiuspalvelut ja hiustuotteet tuottavat paljon iloa elämään ja helpottavat arkea.

Mikäpä piristää tätä harmaata ajanjaksoa paremmin kuin uudet hiukset.

Faktoja!

Ihminen käyttää kosmetiikkaan keskimäärin 186 € vuodessa. 

EU lainsäädäntö pätee Suomessa, joten eläinkokeet eivät ole sallittuja missään tuotteissa tai niiden raaka-aineiden testauksessa. Pupumerkkien käyttö on harhaanjohtavaa markkinointia. 

Kosmetiikan mainonta on kääntymässä ainoastaan positiivisempaan suuntaan. Enää ei ole hyvän tavan mukaista markkonoida tuotteita ”ei sisällä” väittämillä. Kosmetiikka on positiivinen asia. Tuotteita tulee mainostaa niiden todellisten ja hyvien ominaisuuksien mukaan. Se helpottaa myös kuluttajia vertailemaan tuotteita oikein jo ostotilanteessa. 

Kaikissa kosmetiikkatuotteissa tulee lain mukaan olla ainesosaluettelo. Ainesosat ilmoitetaan kansainvälisillä kosmetiikan ainesosien INCI-nimillä. 

Kaikilla, ketkä jälleenmyyvät kosmetiikkaa on jakelijanvastuu. Tästä aiheesta voit lukea lisää Uuteen nousuun blogista, artikkelin on kirjoittanut Teknokemian yhditykseltä Eeva-Mari Karine.